بیمه آتش سوزی مرهوناتی

بیمه آتش سوزی مرهوناتی: آینده‌نگری صاحبان کسب و کار

وقتی شما سرمایه‌‌ای را بیمه آتش سوزی می‌کنید، در واقع آن بخش از سرمایه‌تان را در برابر حادثه آتش‌سوزی و برخی خطرات دیگر مانند: صاعقه، انفجار، سقوط بهمن، زلزله و … که در بیمه‌نامه شما ذکر شده و شرکت بیمه‌گر متعهد به پرداخت خسارت شده است، بیمه می‌کنید.

لازم به ذکر است که در بیمه آتش‌سوزی خسارات مالی مورد تعهد شرکت بیمه‌گر هستند، آسیب‌های جانی شامل این بیمه نمی‌شوند و شرکت بیمه‌گر مسئولیتی در قبال جان افراد ندارد.

خطرات تحت پوشش بیمه آتش‌سوزی

خطراتی که بیمه آتش‌سوزی تحت پوشش خود قرار می‌دهد، به دو دسته کلی خطرات اصلی و فرعی تقسیم می‌شود.

خطرات اصلی
آتش سوزی
انفجار
صاعقه

خطرات فرعی
بیمه زلزله
پوشش طوفان
بیمه سیل
پوشش سقوط هواپیما
پوشش سقوط بهمن
بیمه ترکیدگی لوله

که می‌توان از بیمه‌نامه آتش‌سوزی این بخش‌ها را هم انتخاب کرد و به میل خود، هزینه کمی بالاتری پرداخت کرد. یعنی این بخش حوادث فرعی مانند زلزله الزاماً در همه بیمه‌های آتش‌سوزی نیستند. شما خودتان پوشش بیمه برای این حوادث را باید انتخاب کنید و درخواست بدهید.

بیمه آتش سوزی مرهونات بانکی

اما بیمه آتش‌سوزی مرهوناتی یعنی چه؟ وقتی شما قصد راه‌اندازی کسب و کاری را دارید، مثلاً کارگاه یا کارخانه‌ای را راه ‌اندازی می‌کنید، برای شروع کار باید ماشین‌آلات و سایر دستگاه‌های مورد نیاز را خریداری یا وارد کنید. احتمالاً برای انجام این کار، به دریافت تسهیلات بانکی نیاز پیدا می‌کنید.

وقتی برای دریافت وام به بانک مراجعه می‌کنید، بانک مورد نظر از شما فاکتور خرید دستگاه را مطالبه می‌کند، تا بر طبق آن هم تسهیلات در اختیار شما قرار دهد و هم متناسب با آن تسهیلات، بیمه از شما مطالبه کند. این فاکتور از طرف بانک، برای یکی از شرکت‌های بیمه‌گر ارسال می‌شود، تا ریسک آن دستگاه ارزیابی و حق بیمه آن محاسبه شود. هر چه خطرپذیری یک دستگاه بیشتر باشد، مبلغ حق بیمه آن نیز بالاتر است. در اینجا چون بانک، ذی نفع اصلی است، باید مطمئن شود که در هنگام بروز حادثه‌ای مانند: آتش‌سوزی و سوختن دستگاه‌ها و ماشین‌آلات، متضرر نمی‌شود.

مرهون در لغت به معنای درگرو است، شاید دلیل انتخاب چنین اسمی این است که ضمانت بازپرداخت تسهیلات بانک درگرو تولید و فروش کارخانه است. اگر دستگاه‌ها در آتش سوزی از بین بروند، احتمال دارد صاحب کارخانه نتواند تسهیلات بانکی را پس بدهد و این‌گونه دستگاهی هم نیست که بانک به جای طلبش مصادره کند پس متضرر می‌شود.

چرا بانک ها بیمه آتش سوزی مرهوناتی می‌خواهند؟

در واقع بیمه آتش سوزی مرهونات بانکی و بیمه عمر مانده بدهکار از جمله مواردی است که برای دریافت تسهیلات بانکی برای راه‌اندازی کسب و کارهای تولیدی از شما مطالبه می‌شود (معمولاً فقط بیمه آتش‌سوزی مرهونات بانکی اجباری است). با دریافت این بیمه مرهوناتی، آن بخش از سرمایه‌ای که از بانک تسهیلات گرفتید، بیمه می‌شود. این بیمه، سرمایه مرهوناتی است. شرکت بیمه‌گر، سرمایه مرهونه شما را در صورتی که تحت شرایط بیمه آتش سوزی دچار حادثه شود، بیمه می‌کند. مدت این بیمه هم بستگی به درخواست بانک دارد، می‌تواند کوتاه مدت و کمتر از 12 ماه باشد، بیمه یکساله یا بیمه بلند مدت و بیش از یک ساله باشد.

نکته: صاحبان کسب و کار می‌توانند، غیر از بیمه آتش‌سوزی مرهونات بانکی، ماشین‌آلات و دستگاه‌های خود را در قسمت سرمایه غیرمرهونه نیز وارد کرده و با توجه به هزینه‌ای که شرکت بیمه‌گر برآورد می‌کند، خودشان آن بخش از سرمایه خود را نیز بیمه کنند.

بیمه عمر مانده بدهکار چیست؟

این بیمه برای دریافت تسهیلات بانکی برای راه‌اندازی کسب و کار تولیدی اجباری نیست. اما اصلاً این بیمه چیست و چه فایده‌ای دارد؟ وقتی شما وامی را از بانک برای خرید مثلاً ماشین آلات دریافت می کنید، یکی از دغدغه‌هایی که وجود دارد، بازپرداخت وام در صورت فوت وام گیرنده است.

در صورتی که فرد وام گیرنده در طول زمان بازپرداخت وام، فوت کند، خانواده‌ی شخص فوت شده باید اقساط وام را پرداخت کنند. این مسئله برای بسیاری از خانواده‌ها دغدغه بزرگی است. ولی در صورتی که شخص پیش از فوت، بیمه عمر مانده بدهکار را داشته باشد، بعد از فوتش، شرکت بیمه‌گر اقساط وام را پرداخت می‌کند. باز هم تکرار می کنیم که دریافت این بیمه نامه اصلاً اجباری نیست و کاملاً تحت اختیار وام‌گیرنده است.

بیمه عمر مانده بدهکار فقط برای دریافت تسهیلات بانکی به منظور خرید ماشین‌آلات و دستگاه‌ها برای راه‌اندازی کسب و کار تولیدی نیست. هر شخصی که وامی از بانک بنا به هر دلیلی دریافت می‌کند، می‌تواند، نسبت به خرید این بیمه و بهره‌مندی از مزایای آن اقدام کند.

برای خرید و مشاوره آنلاین بیمه آتش سوزی با شماره زیر تماس بگیرید:

09122588623

همچنین توصیه می شود هنگام خرید بیمه مورد نظر، سایت بیمه آنیل را مطالعه کنید و با آگاهی از شرایط بهترین استفاده از بیمه خود را داشته باشید.