خرید خودروی صفر و دست دوم

صفر تا صد خرید خودروی صفر و دست دوم

آگاهی از مراحل خرید خودرو برای افرادی که قصد معامله خودرو را دارند، ضروری است. مراحل خرید خودروی صفر و دست دوم به ظاهر ساده به نظر می‌رسند. یعنی افراد ممکن است فکر کنند به صرف دیدن آگهی خودرو، تماس با فروشنده، تنظیم قولنامه و پرداخت وجه معامله خودرو به پایان رسیده است. اما بد نیست بدانید برای معامله خودرو باید به نکات بسیاری توجه کرد. به همین دلیل در این مقاله از آنیل می‌خواهیم از صفر تا صد مراحل خرید خودرو را برای شما توضیح دهیم.

مراحل خرید خودرو دست دوم

انتقال سند خودرو
به تمام مراحلی که با طی‌کردن آن‌ها، خودرو از فروشنده به خریدار منتقل می‌شود، انتقال خودرو می‌گویند. این فرایند شامل مراحل زیر است:

1- کارشناسی
2- تنظیم قولنامه
3- تعویض پلاک
4- ثبت سند دفترخانه (دلخواه)

اگر بخواهیم با یک دسته‌بندی دقیق به پیشواز آشنایی با مراحل خرید ماشین دست دوم برسیم، باید این گام‌ها را به شما معرفی کنیم:

1- کارشناسی فنی و بررسی وضعیت خودرو
2-دنوشتن قولنامه
3- تعویض پلاک
4-ثبت سند

کارشناسی فنی خودرو
اگر می‌خواهید خودرویی کارکرده بخرید، باید حتما از نظر فنی به ارزیابی آن بپردازید و مطمئن شوید که ایرادی اساسی ندارد. در مسیر معاینه و کارشناسی خودرو از شرکت‌ها و کارشناسان حرفه‌ای و البته قابل اعتماد کمک بگیرید. به این نکات مهم در خرید ماشین دست دوم دقت کنید

درست کارکردن سیستم برق‌رسانی
ارزیابی وضعیت بدنه (سقف و ستون)
پوسیدگی گل‌گیر و بخش زیر خودرو
نگاهی به رنگ و خروج دود اگزوز
صحیح‌بودن عملکرد موتور
خشک‌نبودن سیم‌کشی
بررسی وضعیت بیمه
مسافت پیموده‌شده
سلامت شاسی‌ها

همچنین می‌توانید مقاله کارشناسی خودرو چیست و چرا برای خرید بیمه بدنه باید خودرو کارشناسی شود را در بلاگ آنیل مطالعه کنید.

تنظیم قولنامه خودرو
بعد از اینکه خودرو مورد کارشناسی قرار گرفت و خیالتان بابت سلامت بخش‌های مختلف آن، اعتبار مدارکش و صداقت فروشنده راحت شد، به سراغ نوشتن قولنامه بروید. بهتر است که در دفتر معاملات خودرو، قولنامه‌ای را با حضور فروشنده بنویسید.

در زمان نگارش قولنامه باید تمام نکات مهمی که درباره این خودرو و فرایند معامله وجود دارد هم قید کنید. برای مثال، اگر بخشی از خودرو رنگ شده یا شرایط خاصی برای تحویل وسیله در نظر گرفته‌اید، همه را در قولنامه بنویسید تا بعدها امکان رجوع به آن وجود داشته باشد.

درباره هزینه‌های فرایند انتقال خودرو و فروش هم همه‌چیز را در قولنامه درج کنید. برای نمونه، بنویسید:

هزینه‌های مربوط به خلافی و عوارض شهرداری و ثبت سند به‌عهده فروشنده است.
هزینه‌هایی مانند تعویض پلاک هم به‌عهده خریدار خواهد بود.

تعویض پلاک
در گام سوم از مراحل خرید خودرو دست دوم باید به‌همراه فروشنده به مرکز تعویض پلاک مراجعه کنید. با وقت‌ گرفتن از مرکز تعویض پلاک، به یکی از نمایندگی‌های این مجموعه بروید و پلاک خودرو را عوض کنید. در مرکز تعویض پلاک، فقط هزینه خلافی و عوارض به‌عهده فروشنده است.

اگر هزینه دیگری در کار باشد، خریدار ملزم به پرداخت آن است. پس از پایان مراحل تعویض پلاک، برگ سبز خودرو صادر می‌شود که حکم سند را دارد و برای خریدار کافی است. هزینه تعویض پلاک برای هر خودرو در سال 1402 معادل با 375 هزار تومان است.

همچنین می‌توانید مقاله همه چیز در مورد تعویض پلاک را در بلاگ آنیل مطالعه کنید.

ثبت و دریافت سند خودرو
از نظر قانونی دیگر نیازی به ثبت سند در دفترخانه نیست. در واقع، همان برگ سبزی که پیش‌تر در گام قبلی از مراحل خرید خودرو نام برده شد، برای این فرایند کافی خواهد بود. بااین‌حال، اگر مایل به ثبت سند رسمی در دفترخانه هستید، باید به‌همراه فروشنده یا دریافت وکالت‌نامه از او به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید و سند بگیرید.

 

خرید خودروی صفر و دست دوم

مراحل خرید خودرو صفر از نمایشگاه

خرید خودرو از نمایشگاه تا حدی ساده‌تر از خرید خودروی دست‌دوم است. با مراجعه به نمایشگاه‌های مختلف، گزینه‌های موردپسندتان را بررسی می‌کنید و با امتحان‌کردن سواری و ارزیابی گزینه‌ها و ویژگی‌های وسیله به نتیجه‌گیری نهایی می‌رسید.

در زمان بررسی ویژگی‌های خودروی صفر در نمایشگاه به نکات زیر دقت کنید:

موتور: در زمان امتحان کردن ماشین، موتور را روی دور 2 هزار تا 3 هزار در دقیقه بگذارید. با این کار هم صدای موتور را بررسی می‌کنید و هم وضعیت کنترل گاز و ترمز برایتان مشخص می‌شود. حجم موتور و مصرف سوختش را هم در نظر داشته باشید.
هندلینگ: حتما رانندگی با خودرو در سرعتی بالا را هم امتحان کنید و ببینید که وزن بدنه و توان فنی آن در سرعت‌های زیاد چه اثری روی تجربه سواری خودرو می‌گذارد.
گیربکس: رابطه میان جعبه‌دنده و فرمان را ارزیابی کنید و به اتومات یا دستی‌بودن هم دقت داشته باشید.
ترمز: ویژگی‌های ترمز را با راندن خودرو در سرعت‌های آرام و تند بررسی کنید. ارزیابی واکنش ترمز مهم است.
فضاهای خودرو: حتما ببینید که فضای کابین و صندوق عقب متناسب با نیازهایتان هست یا خیر. راحتی خود در پشت فرمان و در ارتباط با پدال‌ها را هم بررسی کنید.
علاوه‌ بر این‌ها، باید درباره خدمات‌ پس‌ از فروش خودرو هم تحقیق کنید و با در نظرگرفتن دسترسی به قطعات و لوازم وسیله، قیمت آن و ارزیابی استهلاکش در گذر زمان برای خرید تصمیم بگیرید. اگر خودرو را قسطی می‌خرید، حتما شرایط اقساط را در قولنامه خرید قید کنید.

مراحل خرید خودرو صفر از نمایندگی

مراحل خرید خودرو از کارخانه و نمایندگی هم قواعد و گام‌های مخصوص به خود را دارد. در این مسیر باید حواستان را جمع کنید، چون شاید خودرویی صفر و کاملاً نو هم مشکلاتی داشته باشد که نیاز به رسیدگی دارند.

در زمان مراجعه به نمایندگی خودروها برای تحویل‌ گرفتن وسیله نقلیه خود، همیشه پیش از امضای مدارک و تحویل باید به نکات زیر دقت کنید:

1- بررسی سلامت قسمت‌های بیرونی شامل پنجره، درها، رینگ‌ها، گل‌گیر و…
2- نگاهی به عملکرد صحیح بخش‌داخلی مانند کولر، چراغ‌های هشدار و…
3- ارزیابی وضعیت موتور شامل باتری و سرباتری، در رادیاتور و…
4- چک‌کردن تجهیزات و متعلقات خودرو

مدارک خودروی صفر شامل سند، دفترچه راهنما، برگه ضمانت، بیمه‌ شخص ثالث، فاکتور رسمی و فهرست تجهیزات اضافی می‌شوند. پیش از امضای تحویل‌ گرفتن وسیله باید حتما وجود این مدارک را بررسی کنید. با عقد قرارداد، خودرو را تحویل بگیرید تا بعدها در صورت وجود مشکلی قانونی به دردسر نیفتید.

مدارک لازم برای خرید ماشین

بسته به مرحله‌ خرید و فروش، مدارک متفاوتی نیاز است اما به‌طور کلی، در تمام این فرایند به مدارک زیر احتیاج پیدا خواهید کرد:

کارت سوخت
سند یا برگ سبز
مدارک هویتی و شناسایی
گواهینامه بیمه شخص ثالث
مدارک مربوط به خودرو (برای خرید خودروی کارکرده)
مدارک مربوط به تسویه حساب عوارض و خلافی (برای خودرو دست دوم)
مدارک احراز سکونت خریدار (سند خانه یا اجاره‌نامه، فیش قبوض آب و برق، جواز کسب یا گواهی اشتغال به تحصیل)

در صورتی‌که شخص فروشنده در مراحل مختلف معامله حضور نداشته باشد، باید وکالت‌نامه‌ای به فردی دیگر بدهد یا در زمان تعویض پلاک به خریدار وکالت‌نامه‌ای با قیودی نظیر مدت‌ محدود برای تعویض پلاک داده باشد.

نکات تکمیلی درباره معامله خودرو

در طی‌کردن مراحل خرید خودرو به نکات زیر هم نگاهی ویژه داشته باشید:

1- حتما حواستان به تسویه‌شدن خلافی و عوارض شهرداری از سوی فروشنده باشد.
2- مدارک لازم را همراه خود به مرکز تعویض پلاک ببرید تا معطل نشوید.
3- بدون کارشناسی فنی، خودرویی را نخرید و قولنامه ننویسید.

برای خرید و مشاوره آنلاین بیمه شخص ثالث با شماره زیر تماس بگیرید:

09122588623

برای سود آورتر کردن بیمه‌ نامه خود، در هر زمان می‌توانید از خدمات مشاوره بیمه آنیل یا مطالعه مقالات مرتبط با بیمه شخص ثالث در بلاگ کمک بگیرید.